maandag 21 juli 2014

Onderwater

Heeejjj Allemaal,

Met de temperaturen van de afgelopen dagen zou je wel de hele dag in het water willen liggen...... Maar wist je dat er onder water heel veel gebeurt.....elke sloot en elke riviertje bruist met leven.....en hoe cool is het als je daar een dwarsdoorsnede van kan maken om dat allemaal te laten zien.
En nog mooier om dat op een kaart te maken.....


Nou dat kan hoor.
Ik heb deze kaart gemaakt voor jullie
Omdat er te veel tijd in gaat zitten om elke stap een voor een op foto te zetten en ik op dit moment weinig tijd heb...... doe ik het even zo. ( iets grotere stappen , maar wel met uitleg erbij)

Stap1

Ik heb ervoor gekozen om deze keer met stickers te werken en vissenstickers te kiezen.
plak 1 strakke lijn af dit wordt je waterlijn.
Kleur nu met verschillende kleuren blauw en zeegroen de achtergrond van je onderwater tafereel in, met een tissue en wat terpentine.
Hou er rekening mee dat aan de waterlijn...het water lichter is als beneden op de bodem..... daar komt minder licht en zal je met een donkerder blauw moeten werken.

Kleur je vissies in met een wattenstaafje en wat terpentine.

Als je tevreden bent, haal dan de vissenstickers weg en plak ze op een memoblaadje of een post it blaadje, knip ze uit en leg ze over de vissies heen.

Stap 2:
Waar de vissies afgedekt zijn komt geen stempel, en zo krijg je het effect alsof je vissen op de voorgrond staan.
Ik heb ervoor gekozen om sommige wierstengels achter de vis door te laten lopen en sommige eroverheen...... zo lijkt het net alsof hij in het wier zit.

Ga net zolang door totdat jij tevreden bent......
Ik heb ervoor gekozen om nog wat donkerbruin krijt aan te brengen op de onderkant van de rivier bodem.... zo krijg je nog meer diepte.

Ik heb gewerkt wederom met de stempellap van Hobbyart.... en er enkele gebruikt voor het wier en ook wat grasjes aangebracht.

Mijn stempelkussen ( licht bruin van Stazon) was bijna op. en er kwam niet veel inkt vanaf. bij het afstempelen merkte ik dat het een hele lichte afdruk gaf, wat ik wel erg gaaf vond. Het lijkt zelfs wel alsof die her en der kleur van het kaartje heeft weggehaald....... erg apart en leuk om zo een spontaan effect te krijgen.Toen de onderkant naar mijn zin was heb ik het tape eraf gehaald en heb ik het watergedeelte afgedekt.
Nu kon ik mooi boven de waterlijn kleuren en bestempelen. met een wattenstaafje en witte collorbox ( inkt) heb ik tenslotte waterbelletjes aangebracht.
Zo kwam er nog meer beweging in.

Ik wilde de kaart niet te druk maken en een transparant effect geven. dus heb ik hem heel simpel op een blauwe kaart geplakt en een mica vel ervoor gemaakt, met op het mica vel de tekst. en met een zwarte fineliner een randje rondom. Zodat je een kader effect krijgt.

En natuurlijk her en der glitterlijm...... om de vissies te laten blinken maar ook de waterbelletjes ;-) ik schreef al....ik ben gek op glitterlijm.

Ikzelf vind hem super leuk geworden en ben erg benieuwd naar jullie reacties.
Voor allemaal een superfijne dag en tot de volgende keer.
Knuffffffff


6 opmerkingen:

Petra-loves-paper zei

hij is weer echt Te Gek mooi geworden!

Cora Schram zei

Dit echt een Te Gekke Kaart geworden. Helemaal top!

Groetjes Cora

Summer-design zei

Prachtig Sannie, goed bedacht en heel mooi uitgewerkt!

Gr, Wietske

Unknown zei

Leuke kaart weer Sannie! Ben er weg van. Grtjs Joke

Enny zei

Oooh, wat een prachtig tafereel ! Heel mooi gedaan !! Ik zou er zo willen in springen ! :))) Groetjes Enny

Anoniem zei

Zo verrassend. Dit had ik niet verwacht toen ik de stempellap zag. Ik zag alleen landtafreeltjes voor me. Toppie sannie. Je blijft verrassen. Gr. Inge