zondag 18 maart 2012

en nog meer krijtkaartjes

De krijtjes kan je ook als een soort inkt gebruiken. hier heb ik een tissue gepakt, die verfrommeld en een propje van gemaakt, en deze op de opening van een flesje geurloze terpetine gedrukt, dan het flesje ff omkeren en weer terug, zodat de tissue wat van de terpetine opneemt. Daarna heb ik de tissue over een krijtje gewreven en er vervolgens op wit kaartkarton mee gestempeld. zodat je de kreukels van de tissue zeg maar afdrukt op het papier, dit heb ik met twee verschillende kleuren gedaan en dan nog her en der wat goudkleur eroverheen gestempeld.
De vlinders daar heb ik de krijtjes op een reststukje wit kaartkarton gekleurd, in twee of drie kleuren en dit uitgewreven met geurloze terpetine, daardoor blenden de kleuren zich mooi, ik vond het effect wel mooi maar nog net wat te "saai"dus heb ik met de punten van de krijtjes strepen getrokken zodat je net wat meer speling in de kleur krijgt. en van het stukje kaartkarton heb ik dan de vlinders geponst samen met een reststukje paars kaartkarton. wat Scribbles( glitterlijm) op de lijfjes van de vlinders, een lintje , stempel gestempeld met stazon en een diecut maken de boel af.

De volgende kaart is op dezelfde wijze gemaakt,  alleen hier heb ik de harten alleen met krijt gekleurd in twee kleuren, en deze niet uitgewreven, ik heb een detailfoto erbij gedaan zodat je kan zien wat het voor effect geeft.

De kaarten die jullie nog te zien gaan krijgen zijn technisch weer een stapje moeilijker, maar die zal ik komende week showen. ook heb ik atc's gemaakt, en ook die zullen natuurlijk op mijn blog verschijnen, dus kom regelmatig terug want ik ben nog lang niet klaar met het spelen met krijtjes.
 

2 opmerkingen:

Karin zei

Ik vind deze echt heel mooi!

Groetjes karin xx

Sannie zei

Dank je wel karin, bloos bloos.
knufff Sannie