zondag 17 november 2019

Te Gekke dagen. inclusief miniworkshop.

In Oktober hadden we weer onze jaarlijkse Te Gekke dagen. Drie super leuke en gezellige dagen waarbij de krijtjes fans helemaal ondergedompeld werden in allerlei Te Gekke Krijtjes mogelijkheden. Er waren vier workshops te volgen die dagen en dit is de workshop die ik gaf. Wij maakten een handig boekje waar je diverse dingen in kan opschrijven. De boekjes komen van de action en voor de juiste maat heb ik een boekje los gehaald zodat de kaft als mal kan dienen. Neem een stuk papier wat ongeveer 15 cm groter is dan de kaft.
Knip van het boekje het elastiek en het lint af. Bewaar het lint. 
Scheur afplaktape doormidden, haal de tape een aantal keren langs je broek om de kleefkacht te verminderen  en plak de tape in schuine banen op. 
Breng met twee of drie Te Gekke Krijtjes kleur aan en wrijf de krijtstreep uit met een tissue en wat geurloze terpentine. Wrijf de terpentine eerst goed uit op een stapeltje afvalpapier. Haal na het uitvegen de tape voorzichtig van het papier af. 
Trek de mal over op de onbewerkte zijde van het papier, knip de hoeken schuin af en knip ter hoogte van de rug van het boekje een schuine inkeping en snijd de inkeping langs de lijn van het boekje af. Plak voor extra versteviging wat plakband aan de boven en onderkant van het papier waar de rug komt. (Zie voorbeeld) Plak dubbelzijdig tape aan de voorkant en de achterkant van het boekje. Plak geen dubbelzijdig tape op de rug van het boekje anders kan het boekje niet open en dicht. 
Plaats het papier portret mode voor je neer en leg het boekje erop. Vouw het papier voorzichtig over het boekje door met een platte hand te wrijven. Door de warmte strekt het papier mee ipv scheuren. Vouw de flapjes die over steken in het boekje. Herhaal dit aan de andere kant. Plak alle flapjes vast in het boekje. Plak aan de binnenkant van de achterkant van het boekje het stukje lint terug. Plak als afwerking een stukje karton in een bijpassende kleur in het boekje. LET OP! Trek de eerste en laatste bladzijde van het boekje niet te ver open om te voorkomen dat de kaft losscheurt van het boekje.
Decoreer het boekje met stempels en embellisments. Have fun. 

2 opmerkingen:

Streverke1 zei

Leuk gemaakt, heel origineel.

Lia.vdB zei

Superleuk idee!