woensdag 29 mei 2013

Niet alles is wat het lijkt

Natuurlijk vandaag weer twee kaarten om te laten zien.
De eerste ik zal eerlijk zijn......is niet van mijn hand.

Op verschillende beurzen staat er een chinese meneer die met sjablonen en wasco krijtjes hele mooie kaarten maakt.
Ik heb zelf ook drie van die setjes gekocht en hoe hij het voor elkaar krijgt ik weet het niet, maar mij lukt het niet om zulke mooie kaarten te maken.
Bij mij ligt er standaard altijd een vleugel van de vlinder eraf ( dan is de ruimte tussen de vleugels te groot) of het kleurenpatroon ligt buiten de vleugel.....of het lijfje vliegt harder dan de vleugels ( dus het lijfje ligt voor de vleugels) .......
Kortom ik ben er achter gekomen dat ik toch veel lekkerder werk met de Te Gekke Krijtjes.

Dit voorbeeldje had ik dus nog in de kast liggen gemaakt door meneer Tan zelf van Tan Arts, en het is dan toch zonde om hem niet te gebruiken, en zeker na 50 kaarten dan wil je nog wel eens een binnenbochie nemen ;-)

Ik heb hem wel zelf op de onderkaart geplakt en de plaksteentjes erop geplakt......dus een beetje van meneer Tan en een beetje van mij ;-)

De tweede kaart is wel van mijn hand, en gemaakt met De Te Gekke krijtjes

Ik heb uit een correspondentiekaartje een cirkel gesneden en de cirkel opzij gelegd.
Daarna het correspondentie kaartje met het gat op een ander correspondentie kaartje geplakt, zo heb je dus een malletje gemaakt, waarmee ik dus alleen krijt kan aanbrengen in het malletje.
Neem een tissue met daarop wat geurloze terpentine en pak wat oranje op. wrijf dit in je cirkel, alleen aan de bovenkant.
Doe hetzelfde met het zeegroene krijtje. laat de twee kleuren mooi in elkaar overlopen.
Haal het malletje weg en bestempel het met een mooie swirl.
Een mooie tekst rechtsonder en wat plaksteentjes maken het geheel af.
Veel plezier met de twee kaarten.
knufffff

2 opmerkingen:

Cora zei

De kaarten van meneer Tan zijn echt beeldschoon. Ik heb ook een paar pakketjes van hem. Maar dan wat makkelijker, ik ken mezelf een beetje.... Ben niet zo heel handig op dat gebied. En ik moet zeggen, het resultaat is best aardig. Niet meneer Tanachtig, want die zijn echt heel mooi. Maar toch.
Ik denk dat jouw kaart met cirkel beter bij me past. We zijn nu druk met de avond4daagse, maar deze wordt zeker een keer uitgeprobeerd.

Groetjes

DeWit1980 zei

Ow, wat ben ik blij om te horen dat ik niet de enige ben bij wie de pakketjes van meneer Tan anders uitpakken, dan dat hij laat zien in zijn demonstraties. Je kaarten zijn weer een enorme inspiratie voor mij. Als mijn gordijnen af zijn, dan ga ik gauw ook weer eens aan de slag.