dinsdag 8 april 2014

Embossingfolders en nog wat tips.

Heeejjj Allemaal,

Op de Arts Specialy kreeg ik diverse vragen waar ik mijn embossingfolders vandaan had.
Vooral de lippen en de muur waren zeer gewild.

De lippen zijn van Darice en hebben als naam "lips Kissing" met het nummer : 1218-56. Ik heb die destijds bij Krea2day gekocht, ik heb op hun site gekeken maar zag hem er niet meer tussen staan.
Als je op google zoekt dan zal je hem vast wel vinden

De muur is van de hobbyvoordeel/boekenvoordeel. Ook bij hun op de site heb ik gekeken, maar ook daar stond die niet op.

Nu weet ik dat ze niet alles op hun site hebben staan wat ze verkopen in de winkel. en dat ze vaak op de knotsgekke kaarten dagen ook staan in Den Bosch. dus als je geluk heb kan je hem daar nog scoren.

Wat mij opvalt als ik op beurzen sta, is dat er vaak dames langs komen die de krijtjes al hebben, maar er weinig mee doen.
Zoals Inge ( van de Te Gekke krijtjes) ook tegen iemand zei..... "Hun leveren de krijtjes.....de tijd om er mee te werken zal je echt zelf moeten zoeken".

Propje......De tissue niet vouwen..... origami is niet nodig ;-)
Ik zelf vind het heel zonde als je de krijtjes koopt ( of een ander product) en je er vervolgens niks mee doet.
Maar ik weet zeker dat dit dan met meer producten gebeurt wat die persoon aangekocht heeft.
Of ze weten niet meer hoe je er mee moet werken, en als je dan vraagt of ze informatie opgezocht hebben dan is dit vaak niet het geval....zo zonde want de informatie is ruimschoots voor handen, zowel op mijn blog als op de website van Te Gek.


Ik zeg altijd.....de krijtjes zijn net als een nieuwe tv....als je niet de handleiding leest dan gebeurt er wel wat, maar weet je niet het maximale eruit te halen.

Bij de eerste aanzet van het afwrijven zie je een natte plek,
die steeds lichter wordt naarmate dat je verder uitwrijft. 
Ook hoor ik vaak dat ze niet zulke mooie effecten krijgen als dat op mijn blog staat, en bij navraag blijkt dan vaak dat ze te veel terpentine gebruiken of te weinig kleur.

Maak een propje van je tissue en neem wat terpentine op.

Als je het papier omdraait waar je op werkt,.....en het papier heeft natte vlekken of is doorschijnend...dan werk je veel te nat.( het papier moet wit blijven)

Wrijf altijd je tissue af aan je onderblad. Net zoals ik in alle filmpjes ook steeds vertel.
Als je wrijft ( niet deppen!!!!!) dan zie je eerst een natte plek, naar mate dat je verder wrijft zie je dat de tissue steeds minder afgeeft. op het moment dat er bijna niks meer afkomt dan is het goed.

Als je drukt dan zie je dat er nog genoeg terpentine
aanwezig is.
Er zit dan nog genoeg terpentine in je tissue ( dat kan je weer checken door met je tissue heel hard op je ondergrond te drukken. dan zie je nog steeds dat hij vochtig is.

Neem dan veel kleur op, je hoeft hiervoor niet harder te drukken op je krijtje, maar langer rondjes draaien op je krijtje.
Dus zonder je spierballen te gebruiken.
Je leert gaande weg steeds meer je kracht doseren, aan het begin ben je nog heel krampachtig aan het draaien en zal je waarschijnlijk wat last van je handen krijgen..... ( zeker als je al wat problemen aan je handen heb.)  Dit is niet nodig...je bent dan te krampachtig aan het werk.

Pak veel kleur op....een dikke vette laag op je tissue.
Als je genoeg kleur op je tissue heb, dan zal de tissue het werk voor je doen en hoef je ook niet als een bezetene door je papier heen te wrijven. :-)

Zelf gebruik ik voor alle overtrektechnieken ( dat is als je iets onder je blaadje legt, en je met je krijtje over je blad heen krijt, zoals een herfstblad) 170/180 gram kaartkarton van de Pipoos of van Jen Compen die vaak op hobbybeurzen staat.

Voor alle andere technieken (zoals de techniek waar je kleur oppakt van je krijtje met een tissue)
Daar gebruik ik de correspondentiekaartjes van de Hema voor, of gewoon kaartkarton.
Als het maar niet te glad is zoals speciaal stempelpapier of fotopapier.

Zow ik hoop dat ik een aantal van jullie wat verder heb kunnen helpen door dit nogmaals stap voor stap uit te leggen.

Je kan ons altijd mailen met een foto van je project als je er niet uit komt.
Als je in je mail je telefoonnummer erbij zet dan kan ik altijd je bellen als ik meer informatie nodig heb. Zo kan ik je advies geven wat je anders aan kan pakken.

Ik heb liever dat je de krijtjes gebruikt en mooie dingen ermee maakt...en net zo enthousiast ben als ik, dan dat ze in de kast liggen te verstoffen.

Gelukkig is er ook een hele grote groep met dames die heel enthousiast zijn en die mooie dingen maken.....maar ik vind dat er nog veel meer dames bij kunnen.

Morgen ga ik de eerste tag uitleggen die als workshop te maken was op de Art Specialy.
Ow...en voor de fans....de dames van Te Gek hebben weer een paar nieuwe stempels sinds afgelopen weekend......waarvan er 2 met de tekst "een Te Gek feest" die zijn zooo super leuk, want die kan je voor elk feestje gebruiken.

Fijne dag allemaal.
Knufffff Sannie

2 opmerkingen:

Marja Kenter zei

Dit is heel duidelijk. Ik heb net je filmpjes bekeken, ook heel duidelijk en heel veel ontdekt. Ik heb ze impulsief aangeschaft, afgelopen zaterdag en gisteren mee aan de gang.
Veel te veel terpentine gebruikt blijkt nu.
Ben benieuwd naar je volgende bericht.
Fi1084jne dag en groetjes Marja

Ine van den Eijnden zei

Hoi Sannie, ik heb de krijtjes gekocht op de beurs in Eindhoven en vervolgens bij jou in den bosch de workshop gedaan. Ben erg blij met de waaier want als ik het even niet meer weet kan ik het opzoeken. Heb ook eindelijk de mooie stempel op de kop kunnen tikken die jij gebruikte met de mooie tekst over friendship. Helemaal happy dus en heb al veel mensen blij gemaakt met mijn kaarten gemaakt met de te gekke krijtjes.