woensdag 19 november 2014

Kaart 2 van het Hobbyjournaal

Heeejjj Allemaal,

In mijn vorige "post" ( een engels woord voor een bericht plaatsen op je Blog) heb ik jullie uitgelegd hoe je die prachtige herfstkaart maakt.
Vandaag wil ik jullie een tweede kaart laten zien die ook in het Hobbyjournaal staat en dat is deze:

Hier heb ik de kleuren geel, olijf groen en zwart gebruikt. en zo zie je dat je een heel andere uitstraling krijgt.
Ikzelf vind deze techniek met het herfstblad heet mooi voor rouw of sterkte kaarten, maar als je een ander voorwerp/onderwerp pakt die je onder je papier legt om over te trekken dan is die weer voor hele andere doeleinden geschikt.

Nu we het toch over het Hobbyjournaal hebben..... Ik heb net weer een kaart ingeleverd voor de komende uitgave en ook twee voor het hobbyzine, wat dit voor kaarten zijn dat zeg ik nog niet, want dat is leuker om te laten weten aan jullie als ze in de schappen liggen, maar wat wel erg leuk is, is dat ik van de week bij de makers ben geweest van het Hobbyjournaal en het Hobbyzine.
En ik daar een tour achter de schermen heb gekregen.

De groothandel waar die vandaan komt heet Find-it en ik ben daar al meerdere keren geweest, maar nog nooit achter de schermen gekeken.
Ik kan je zeggen dat ik erg onder de indruk was van wat ik daar zag. heel veel wordt daar letterlijk nog met de hand gedaan.
Wist je dat de kant en klare pakketjes voor b.v. hobbydots daar letterlijk met de hand worden ingepakt?

Of dat ze zelf daar de patronen laseren van b.v borduurkaarten? en dat dit 1 min. per kaartje duurt?
Wat best wel arbeidsintensief is....want er passen 15 kaartjes in het apparaat....dus na 15 min. heb je pas 15 kaartjes..... voor ons lijkt dat niet veel, maar als je veel moet produceren...is dat best wel een lange tijd.
Er gaat best wel heel veel werk zitten in het produceren, het inpakken, het verzend klaarmaken etc van onze hobbymaterialen, en ik begrijp nu ook beter waarom sommige hobbymaterialen wat duurder in prijs is.

We kunnen wel alles uit hele goedkope landen laten halen, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit en ook de werkgelegenheid.
En als ik dan zie dat Find-it dit voor een groot deel toch allemaal zelf produceert, en dat het bedrijf ook mensen inzet die wat betreft tussen de wal en het schip vallen..... nou dan ben ik best wel onder de indruk.
Dus als je volgende keer een hobbyproduct koopt, en je draait het om en je ziet in het klein op de achterkant Find-it staan dan weet je in ieder geval dat je hobbyartikel van een bedrijf komt wat nog normen en waarde heeft.

Het leuke was ook, toen we langs de kantoren liepen waren ze net met mijn kaarten bezig voor het Hobbyzine. Deze worden door hun gefotografeerd, en ze waren aan het kijken  voor een mooie bijpassende achtergrond. Dus dat was erg leuk om te zien.

Nu ga ik eens een lekker bakkie thee pakken, ik had een afspraak vanochtend, maar die is onverwachts afgezegd, dus ik heb lekker tijd voor mezelf vrij.....dus ik ga maar eens een leuke workshop verzinnen voor alle dames die mij een kaartje hebben gestuurd voor mijn verjaardag.
De kaarten die nog niet geshowd zijn op mijn blog voor mijn verjaardag zal ik de komende weken alsnog laten zien.
Fijne dag allemaal en tot morgen.
knufff 

1 opmerking:

Petra-loves-paper zei

heel leuk om jouw ervaringen bij Find-It te lezen en je hebt gelijk: als je weet dat er een goed verhaal achter zit, ben je bereid iets meer te betalen. Je kaartje is trouwens weer subliem!