dinsdag 15 oktober 2013

De klapper van de week.

Heeeejj allemaal,

Wat is het toch vervelend als dingen niet gaan zoals je wil.
Foto's die ik op mijn mobiel had staan kreeg ik niet doorgezonden, en nog steeds kan ik maar 1 foto per keer bij dit bericht voegen...heel vervelend want ik moet elke keer het bericht opslaan en dan naar mijn startpagina gaan en dan weer het bericht openen om de volgende foto erin te zetten.
maar goed. daarom is deze tag...die ik beloofd had voor zondag twee dagen later geworden.

Hier komt die tatatadaaaaaaa!!!
Hoe maak je nou zoiets.
Eigenlijk is het heel simpel.
Ik heb een stel labels die al aan elkaar zitten.Heb je dat niet, pak dan 4 of 5 labels die je naast elkaar legt, neem een strook kaartkarton, die achter de labels vallen en plak daar je labels op.
Eventueel kan je die strook rillen zodat je de labels als een harmonica kan dicht vouwen.
Je kan ze ook tijdelijk met verwijderbaar tape aan elkaar zetten en los van elkaar halen als je project klaar is en de labels los van elkaar gebruiken.

Heb je wel labels die aan elkaar zitten zoals ik, dan kan je altijd nog besluiten om, als je project af is, alsnog een strook karton erachter te plakken, zo word het meer een kaart.
Je kan natuurlijk ook de labels apart van elkaar gebruiken.

Goed... je begint dus met een strook met labels.
dek de strook af met een stukje afval kaartkarton op ongeveer 3kwart van je labels.
Plak je labels vast aan je kaartkarton, zo voorkom je dat ze gaan schuiven.
Neem een tissue met wat geurloze terpentine en wrijf het teveel af aan je onderblad ( ik heb altijd een stapeltje a4 printpapiertjes onder mijn werkstuk liggen om te voorkomen dat er terpentine op mijn buro komt)

Neem dan met je tissue kleur op van het mosterdgele krijtje....of okergeel.....tis maar net hoe je de kleur noemt lol. Deze zit in de doos met pasteltinten.

Veeg dan met korte stootjes vanaf je afdekblad naar je labels toe. veeg niet met lange halen, maar hou de stootjes dicht bij de rand. Zo krijg je het effect van zand/waterkant...evt kan je wat groen erdoor heen doen.

Wrijf de kleuren mooi uit of laat het geel en groen door elkaar heen lopen totdat jij tevreden bent.....Ik doe dit meestal een beetje oefenen op mijn onderblad totdat ik tevreden ben en doe het dan op mijn labels ( een stukje papier gooi je makkelijker weg dan een stel "dure" labels.)
Ik heb op mijn labels ervoor gekozen om alleen met geel te werken.
Neem nu een schone of een schoon stukje van je tissue en pak weer wat geurloze terpentine op en wrijf dit wederom af aan je onderblad.
Neem nu licht blauw op met de tissue, die vind je in de basisdoos.
Wrijf deze kleur op de bovenkant van de labels als zijnde lucht. Je kan dit zo heftig of subtiel maken als jij wil.
met veel strepen, of mooi uitgewreven.....net hoe jij je lucht wil. Op de labels die hierboven als voorbeeld staan heb ik de lucht mooi uitgewreven, maar op de foto hiernaast heb ik gekozen voor een strepenlucht, alsof het wat guurder weer is.
Het ronde op de label kan je evt blauw kleuren met een wattenstaafje waar je wat geurloze terpentine mee opgenomen heb ( ook nu knijp je het teveel af aan een tissue) en die je over je blauwe krijt heen haalt, zo kan je verven met je wattenstaaf. En kleur je heel simpel de rondje ook mooi blauw....als je dat wil.
Je kan ze wit laten door er een maskertje over heen te plakken en na afloop weg te halen. ( maskertje is een cirkeltje die je uitsnijd/stanst of knipt en die tijdelijk over het rondje gaat, zo dekt die hem als ware af, als je klaar ben met kleur geven, haal je hem weer weg)
Als de lucht is zoals jij hem wil, kan je hem gaan bestempelen met grasjes of boomtakken. Wat ook kan is dat je zelf een malletje maakt net zoals ik zelf gedaan heb bij de landschapsachtergronden en dat gebruiken ( zie tabblad online workshops) .
Teken met een fineliner wat vogeltjes in de lucht.

Ik laat hier de ongestempelde versie zien, zo kan je zien wat het afdekken van je labels voor resultaat heeft gegeven .

Doordat je de labels afgedekt heb, krijg je een hele strakke lijn......dit wordt de afscheiding tussen de waterlijn en de kantlijn.....Je hoeft het niet zo strak te maken, maar als je wel eens op natuurfilms kijkt, en ze gaan met de camera onderwater, dan zie je net als ze half onder water en half boven water zijn met de camera, ook een strakke lijn van de waterlijn......dat wilde ik hier ook creeeren.

Goed we gaan verder met de onderkant.
haal nu je afdekkarton los van je labels en dek nu de bovenkant af. je kan evt. een heel kleun randje wit tussen de twee lijnen laten zitten als je wil, maar mooier is om ze aan te laten sluiten.
Dus even puzzelen en schuiven, hoe je afdekkarton precies aansluit op de gele waterkantlijn.
Plak ook nu het afdekkarton weer vast aan je labels. ( heel vervelend als je labels gaan schuiven tijden het kleuren, dus vandaar dat je ze vastplakt aan het afdekkarton)

Kleur nu weer met een tissue en wat geurloze terpentine de onderkant van je labels in verschillende tinten blauw.
Ik heb hiervoor de blauwe kleuren uit de basisdoos gebruikt en de zeegroen en het blauw uit de pasteldoos.

Zo krijg je verschillende kleuren water.
als je voor het kleuren goud of zilverstickers plakt in bv visvormpjes. en die eventueel afdekt met een masker ( plak dezelfde visjes op een dun papiertje en knip ze uit, plak ze dan met verwijderbaar tape over de visjes op je label, dan dek je ze af en komt daar geen krijt op. Zelf werk ik met post-it blaadjes daarvoor omdat die op een gedeelte al een plaklaag hebben zitten en dan hoef je niet met tape te werken. Maar je kan ook op breed schilderstape de stickers plakken, of op speciaal maskeerpapier)

Als je tevreden bent over het watereffect, bestempel dan de onderkant van de labels met visjes en zeewier.
Ik heb een hele oude set gebruikt van The Angel compagny.Helaas bestaat deze firma niet meer, maar er zijn heel veel verschillende visstempels op de markt.

je kan natuurlijk ook met 3d plaatjes werken. of geprinte afbeeldingen....hoe cool is het als je de fisjes van Finding Nemo gebruikt.
Door lange strepen te trekken vanaf de onderkant van de labels met een fineliner, maak je zelf zeewier en zeegras.
Gewoon je fineliner op de onderkant van je label zetten en met een veeg beweging naar boven uithalen. herhaal dit steeds en je heb zeegras.

Gebruik je fineliners en gelpennen pas als alle terpentine uit je papier is, terpentine zorgt ervoor dat je fineliner of je gelpen niet meer lekker rolt.
Wat glitterlijm maakt je kaart helemaal af.

Ik ben heel benieuwd wat jullie hiermee gaan maken, op de facebookpagina van sannie-lovestostamp kunnen jullie je kunstwerken laten zien.
Iedereen die daar lid van is, kan daar zijn of haar werkstukken plaatsen. Zo leren we van elkaar.
Dus kom maar op dames laat ze maar zien.

Ik ga nu heel hard aan het werk om werkbeschrijvingen te maken voor het beursblad van het HobbyFestival.  Die moet vandaag ingeleverd worden, dus ik heb nog wel wat te doen.
Ook wil ik toch kijken of ik deze week weer een nieuw thema kan maken...... en ik heb op facebook genoeg inspiratie gekregen van jullie, want jullie kwamen met prachtige ideeen aan .

De labels die ik hier gebruikt heb, heb ik ook te koop. ze zijn 0,50 cent per strook en dan zitten er 4 labels aan. Om ze op te sturen kan ik maar twee stroken in een envelop doen en dan zit ik al aan de 20 gram ( incl envelop). des te meer je wil wordt de verzendkosten in verhouding goedkoper. ( 10 stroken zijn ongeveer 85 gram)

Zondag de 27ste ben ik op de maatjesdagen in eindhoven, en eind van deze maand op de Kreadoe in utrecht. Ik zal ze dan in ieder geval meenemen. Mocht je ze willen dan kan je ze eventueel daar aanschaffen.
Verder heb ik ook het gaatjesband en op dit moment ook sterretjesband en hartjesband. die neem ik ook mee. Die zijn een halve meter voor 0,50 cent.
Wil je dat ik ze opstuur naar je, mail me dan even dan zal ik kijken wat ik kan doen.

Fijne dag allemaal.
knuffff

5 opmerkingen:

anke zei

Sannie het is een mooie labelkaart geworden. xxx Anke

Anoniem zei

Hoi Sannie je labelkaart is weer super geworden.
Zag ook dat je het gaatjes- hartjes en sterretjesband heb.
Ben er ook weer op de hobbymaatjesdag in Eindhoven dus moet goed komen.

groetjes Hélène

Enny zei

Prachtig gedaan Sannie ! En ook proficiat met jouw artikel in het speciale Kerstkaarten tijdschrift !! Groetjes Enny

De hobby droom zei

Wauw Sannie wat is dit GAAAAF!! Ik ga vandaag heerlijk aan de slag met mn aankoop die ik bij jou deed gisteren op de KreaDoe :). Nog bedankt voor je goede uitleg!

Lieve groetjes, De hobby droom

Moni Agila zei

Mooi gedaan. Ik zag je tijdens de Kreadoe bezig en ben weg van jouw techniek van water en lucht maken.
Bedankt voor de tips.