woensdag 6 november 2013

Week 2 van jullie.

Heeejjj Allemaal,

Helene van der Ven
De afgelopen weken zijn heel hektisch geweest in casa Sannie.
Ik ben naar de beurs in Arnhem geweest, de maatjes dag in Eindhoven, en natuurlijk de Kreadoe.
Ook heb ik snel nog een opdracht de deur uit gewerkt voor het beursblad van het Hobbyfestival...dus ook in dat beursblad komt weer een leuk artikel over de Te Gekke krijtjes.......dit maal kadokaartjes.
Dus hou hem in de gaten.

Ik mag voor januari nogmaals een artikel inleveren, en zelf leek het mij leuk om eens van de kaartjes af te stappen en bloemen te gaan maken.
Dat idee ben ik nu een beetje aan het uitbroeden.


Prachige kaart met metalic erin
verwerkt van M.Gelinck-Noords
Op de beurzen en ook via de post hebben de meiden van Te Gek weer prachtige kaarten gekregen.
Ik moet zeggen elke keer weer een feestje om te zien wat jullie allemaal voor moois maken met de krijtjes.
Dus weer inspiratie genoeg voor nog een week van Jullie........voor de dames en heren die nieuw zijn op mijn blog...... de week van Jullie is niet verkeerd geschreven...maar nu laat ik niet mijn werk zien, maar de prachtige kaarten en werkstukken van jullie. Ik merk dat de krijtjes steeds meer en meer fans krijgen, en ik zie de prachtigste dingen voorbij komen.
Voor mij is het ontzetten leuk om te zien wat ik hier allemaal achter mijn hobbytafel allemaal maak en verzin( en mijn ruimte is niet groter dan een flinke eettafel), dat dit door zoveel mensen zo enthousiast ontvangen wordt.

Gezellige beren van Susanne Verberne
Wat ook gebeurd als je een product heb wat succes heeft, is dat mensen het na gaan maken.
Zo kwamen we op de Kreadoe nepkrijtjes tegen....... deze krijtjes lijken op die van de dames van Te Gek, maar zijn wat betreft qualiteit een stuk minder goed heb ik begrepen ( dit kregen wij te horen van iemand die ze ook gebruikt had) en je schijnt er lang niet alles mee te kunnen doen wat ik er bijvoorbeeld mee doe.( lees mooie kleurovergangen, vervagen etc)

Dus ik wil mensen dan ook waarschuwen, de prijs ligt mischien iets onder die van de dames van Te Gek, maar in dit geval is goedkoper, duurkoop...en ik zou het zonde vinden als jullie met iets thuiskomen waarvan je achteraf teleurgesteld bent.
Je kan je centjes maar 1 keer uitgeven en dan kan je beter iets goeds kopen....dan dat je een product aanschaft waar je achteraf niet tevreden over bent.
Nogmaals, en dit heb ik al eerder geschreven....de Te Gekke krijtjes is een product van Inge en Esther, en ik maak alleen voorbeelden en ontwikkel technieken, en ga mee naar beurzen om te laten zien wat je er mee kan en om jullie vragen te beantwoorden.
Super mooie rozen met glitterlijm van Wendy van Tuijl

Laten we gauw gaan kijken naar wat jullie gemaakt hebben......
Ik laat vandaag kaarten zien die gemaakt zijn door middel van stickers.
Heel veel dames die kaarten maken kennen ze wel....de goud en zilveren stickers die vele van ons nog in de kast hebben liggen.
Ik zelf heb ook een hele plank vol, en deed er niks mee.
Maar met de krijtjes blaas je ze een heel nieuw leven in.
Plak ze op een stukje kaartkarton....( neem de stickers die open lijnen hebben....dat wordt het mooiste) en breng kleur aan met een tissue en een heel klein beetje Geurloze Terpentine.

Veel van de dames die ik de afgelopen weken heb gezien werken echt nog te nat ...... Neem wat terpentine op met een tissue en veeg het te veel af . ( ik heb altijd een stapeltje printpapier onder mijn werk liggen)...niet deppen, maar echt vegen.
Als je kleur aanbrengt op je kaartkarton.....en ik gebruik voor deze techniek correspondentiekaartjes van de hema, en je draaid je kaart om....moet de achterkant wit zijn.....is het bij jou vlekkerig...of nat, dan gebruik je te veel terpentine.
Prachtige kaart met een super mooie binnenkant van Maja Geluk.
( mooie naam ook ;-)
Veeg echt je tissue goed af....gebruik ook geen gewone terpentine....want het eerste half uur zit je heel gelukkig achter je hobbytafel, en daarna krijg je een enorme koppijn....ook diegene die jou kaart ontvangt is niet blij want de geur blijft heel lang in het papier zitten...en ik weet zeker dat jou kaart direct buiten op de waslijn komt te hangen, omdat de geur overweldigend is.

Als je de kaart gekleurd heb, kan je evt de stickers met een wattenstaafje nog inkleuren ( je kan ook eerst inkleuren en naderhand kleur om je sticker heen aanbrengen) haal dan je sticker weg.
Waar je sticker gezeten heeft zie je nu witte lijnen.
Je krijgt het effect van shadowpaining.....alleen werk je nu een stuk sneller.....


De binnenkant van deze prachtige kaart,
de randen van het labeltje zijn ook nog even gekleurd met de krijtjes,
En de strook waar het labeltje achter verschuild is ook bewerkt, ze heeft het papier gekleurd en
de bladeren over getrokken.....echt prachtig en mooi afgewerkt. 
Ik vind de kaarten van de dames prachtig geworden.....en jullie?
fijne dag vandaag.
Knufff Sannie8 opmerkingen:

Theresia zei

Ze zijn inderdaad weer prachtig. Leuk om al die ideetjes te zien. Leer ik ook weer van.
Je hebt het nogal druk gehad,zeg.
Knuffie, Trees

Anoniem zei

Hoi Sannie,

Leuk al die kaarten van jou enthousiaste volgers.
Wil even zeggen dat de eerste kaart de blauwe van mij is.
Hélène van de Ven.

groetjes en knuffel Hélène

Enny zei

Inderdaad prachtige kaarten, die dames kunnen er wat van ! Leuk dat je artikels mag maken en zoveel te doen hebt, maar hopelijk wordt het niet té druk voor jou. Groetjes Enny

Joke B zei

Leuk om anderen hun creaties te zien. En, echt een schande dat ze de Te Gekke Krijtjes namaken! Tof te horen dat je voor verschillende bladen inlevert. Jammer dat ik er niet aan kan of weet te geraken. Publiceren jullie die nergens op de site van tegek.nu? Grtjs

Anoniem zei

Wat een mooie kaarten staan er weer en wat een leuke ideeën Ik gebruik de krijtjes voor bijna al mijn kaarten vooral de matalic krijtjes daar kun je de stans z'n mooie glans mee geven. Mijn stempels kleur ik in met waterverf maar de rest doe ik met de krijtjes.
gr maja geluk

Wendy van Tuijl zei

Erg leuk om mijn kaart op jouw site terug te zien! Ben altijd weer benieuwd naar je ideeën, ga zo door! X Wendy van Tuijl

Sannie zei

Heeejjjj meiden, dank je wel voor jullie lieve reacties.
Joke B. op de site van de dames van Te Gek (www.tegek.nu) kan je in ieder geval de artikelen van vorig jaar downloaden.
Dus die heb je dan in ieder geval.
knufff Sannie

Jeannette zei

hoi Sannie, ik heb afgelopen week toch nog even de techniek bij je zitten bekijken met de stikkers, vervolgens het filmpje thuis nog bekeken en inderdaad, ik was ook een van degenen die te veel terpentine gebruikte, het gaat nu gelukkig veel beter, mijn eerste kaart is een feit, helaas was het een condoleancekaart, maar hij is erg fijntjes geworden, groetjes en tot blogs weer, Jeannette