woensdag 2 mei 2012

Simpele stempeltechnieken met de krijtjes

Dat je de krijtjes met verschillende technieken kan combineren dat heb ik jullie al laten zien, maar dat je ook met een simpele stempeltechniek een heel mooi resultaat kan krijgen dat bewijst deze kaart wel.

Ik heb eerst een basiskleur opgezet op een kaart van ongeveer 13,5 bij 13,5 cm. in dit geval geel. dit doe je door met het gele krijtje over het papier te krijten en daarna met een tissue en wat geurloze terpentine het krijt uit te wrijven, zo krijg je een mooie egale laag. Laat dit goed drogen, het papier is droog als je het tegen het licht houd en het is niet meer doorschijnend. met deze kaart kan je makkelijk meerdere achtergrondjes tegelijk maken. maak b.v meerdere basisachtergrondjes en laat dit goed drogen.

Als het kaartkarton goed droog is neem wat blauwe scotchtape ( of schilderstape) en plak wat stroken op je snijmat, snij de stroken in de lengte met een soortgolfpatroon in dunnere repen. en plak deze gegolfde repen in driehoeken op je kaart ( let op dat het papier droog is, anders gaat de terpentine reageren met de plaklaag van je tape).
ook dit kan je met meerdere achtergronden tegelijk doen.

Neem wat afvalstukjes kaartkarton die groter zijn dan de breedte van je kaart, en dek daarmee de meeste driehoeken af, laat er een open waar je mee aan het werk gaat.
Zoek verschillende stempels bij elkaar die je mooi vindt, dat kunnen tekststempels zijn, cute, achtergrondstempels, bloemenstempels, kortom van alles.
Bestempel elk driehoek met een andere kleur en andere stempel, dek steeds weer de driehoeken af waar je niet mee bezig bent met de restkartonnetjes.

Als alle driehoeken bestempeld zijn, dek dan weer de eerste driekhoek af, en spons er met de zelfde kleur krijt als waarje mee gestempeld heb wat kleur op het driehoek ( met een tissue en wat geurloze terpentine die je even over het krijtje wrijft) , zo worden de kleuren van elk driehoek nog wat intenser, voorkom dat je dikke klodders kleur krijgt door evt je tissue wat af te sponsen op je werkvlak.
Haal nu het tape van de kaart af.

Teken evt met een fineliner wat lijnen om de driehoeken heen en decoreer de kaart af zoals jij het wil.
Het effect van deze kaart is echt prachtig en steeds weer verschillend afhankelijk van welke stempels je gebruikt.
s6 met het uitproberen.

1 opmerking:

Monique zei

Wat een mooie kaart! Ik heb dan wel geen krijtjes maar je kunt het ook met andere materialen proberen. Dank je voor de goede uitleg!
Groetjes, Monique