woensdag 2 mei 2012

Zwevende bloemen

Dit kaartje heb ik gemaakt met de bloemetjes die ik maak op dagen dat de inspiratie niet zo heel erg wil. Ik heb wit kaartkarton gepakt van 21 cm bij 15 cm, en deze dubbelgevouwen zodat je een kaart krijgt van 10.5 bij 15 cm. Vervolgends heb ik van deze afmeting ( 10.5 bij 15 cm) nogmaals een stukje wit kaartkarton gepakt en deze gekleurd met de krijtjes. gewoon een simpele basislaag erop gezet met de krijtjes en terpentine. 
Daarna heb ik met een nestabilitie in zowel het gekleurde kaartkarton als de kaart tegelijk ( wel eerste even openvouwen) een kader gesneden. hij zal niet helemaal doorsnijden tot op de kaart, maar wel een afdruk achterlaten, die je naderhand kan gebruiken om de nestabilitie nogmaals op te leggen zodat je dus twee exact dezelfde kaders krijgt op dezelfde plek.
Toen heb ik het gekleurde stuk kaartkarton in een filefolder gelegd en die ge-embossed. en het ge-embosde deel nogmaals met donkere krijt aangezet.
Daarna heb ik op het gekleurde stuk kaartkarton een voor een de bloemen op en achter gelijmd. ga netzolang door totdat de opening gevuld is, maar vul hem niet te veel, het effect blijft leuker als je de bloemen zwevend houd. plak daarna het gekleurde deel op de kaart, zodat de openingen precies op elkaar vallen, zo werk je de kaart mooi af.
Decoreer vervolgens je kaart met glitterlijm, een stempel, gelpen en wat bloemetjes af.
evt kan je achter de bloemen in de kaart een mooie spreuk stempelen. ( of van te voren printen)
veel plezier ermee. 


2 opmerkingen:

ALIX zei

Hoi sanne, ik kom meteen even terug"piepen",Je hebt een leuke blog, en ik herken je probleem helemaal, van die inspiratie. Maar je hebt het heel goed opgelost: leuke bloemen, en leuke kaart ook!
Gr Alix

Sannie zei

Dank je wel alix, en tja ik denk inderdaad wel dat het voor iedereen herkenbaar is, maar goed mogenlijkheden genoeg al komt er dan geen kaart uit je handen, decoraties maken kan dan altijd.
groetjes sannie