dinsdag 4 september 2012

Vervaag Techniek


Kaart met de vervaagtechniek

Vele van de dames die bij mij een workshop gevolgd hebben stonden versteld van de vervaag techniek waarbij je het boomblaadje weer naar boven haalde. ( zie herfstkaart in creatief met kaarten).
voor iedereen die het nog niet kent, kijk bij de online workshops naar techniek 9. Ik heb er ook een filmpje van gemaakt.
De truuk van deze techniek is dat je van licht naar donker werkt. zoals bij de herfstkaart: geel,rood,zwart.
Het geel is voor de details, het rood is voor de kleurtoon in je afbeelding en het zwart is voor de diepte.

Gisteren ben ik zoals jullie weten lekker achter mijn hobbytafel bezig geweest, en heb deze kaarten gemaakt om te laten zien dat je met veel meer materiaal, en veel meer kleuren kan werken.

De roze kaart heb ik op een embossingfolder gelegd, en eerst met wit goed aangezet ( alleen het figuurtje) toen met knalroze ( ook lekker flink) en toen matig zwart. bij het uitwrijven krijg je dus dit effect. Het lijkt een beetje op een kaart die met versamark en embossingpoeder is gemaakt en daarna met inkt bewerkt is, alleen doe je dit met je krijtjes en terpentine,....lekker makkelijk.

kaart met de vervaagtechniek

De kunst is wel om je kaartje niet te verschuiven tijden het krijten dus een vaste hand is wel fijne en anders is er nog tape ;-)

De groene kaart is op dezelfde manier gemaakt, eerst flink wit over je figuur ( in mijn geval een embossingfolder) daarna mosterdgeel flink, en daarna olijfgroen deze kleur mag meer aangezet worden dan dat je met zwart zou doen, omdat deze kleur minder aanwezig is dan zwart. 

Ik zou zeggen ga lekker proberen, mix kleuren die jou mooi lijken en laat de meiden van de krijtjes jou resultaten zien, en wie weet komt jou kaart op de site te staan.

Groetjes en een fijne dag vandaag.
Sannie

3 opmerkingen:

droog droger droogst zei

Nog steeds vind ik het jammer dat je workshop op de KGK dagen in Den Bosch zo vol zaten. (niet voor jou natuurlijk) Ik zag geen kans om er een te volgen. Ben erg blij met je blog en volg je al een paar dagen. Je enthousiasme werkt aanstekelijk. Bedankt! Groetjes, Trees

Enny zei

Wow, prachtige kaarten Sannie !! Ik ga zeker bij jullie stand langs komen in de Nekkerhal Mechelen !! Groetjes Enny

Sannie zei

Heeejjj Trees,
Ga je ook naar de kreadoe? of naar gorichem? zo ja mail me even op :
sannieburmester@chello.nl
Dan zorg ik dat er een plekkie vrij blijft voor jou.

Dat lijkt me super gezellig Enny.
Toppie
Groetjes sannie